Koninklijk Mannenkoor

La Bonne Espérance

Recensie Eindhovens Dagblad: 'Grote overeenkomsten bij Staar en La Bonne'

Eindhoven, Marjolijn Sengers - Ze waren met tweehonderd, samen zijn ze tweehonderdtachtig jaar oud. Negentig kilometer zit er slechts tussen Maastricht en Eindhoven, toch was het de eerste keer dat de Mastreechter Staar en La Bonne Espérance samen op een podium stonden.

Beide koren behoren tot de top tien van Nederland, een happening om naar uit te zien dus, met hooggespannen muzikale verwachtingen. De luisteraar werd niet teleurgesteld. Niet door de kwaliteit van de koren en niet door de muziek. Zongen mannenkoren vroeger vooral operakoren, vandaag de dag is het repertoire van alle tijden en alle genres. Vergelijken ligt op de loer, maar daarmee zou ik beide koren tekort doen, mede omdat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen. Wat me bij beide koren opviel was de grote toewijding, de volle honderd procent aandacht en inspanning waarmee werd gezongen en een onderlinge eenheid om warm van te worden.

De Staar zong onder dirigent Frederik Verhooghe licht en beschaafd. De opvallend kneedbare koorklank leverde verfijnde momenten op. Uitstekende eigen solisten in de personen van de overtuigend dronken bas Bèr Wilbers en de talentvolle tenor Fabio Verga brachten vrolijkheid en ontspanning.

Na de pauze was het podium voor La Bonne, dat een sympathiek en expressief zingende mezzosopraan Tania Kross had meegebracht. La Bonne klonk krachtig en warm, zong met haast niet in te dammen enthousiasme. Verrassend mooi was het a capella gezongen Wahre Liebe van Janacek, waarin duidelijk werd dat dit koor de nodige artistieke potentie heeft. Verbindende factor deze avond was pianist Michiel Ballhaus, die meer noten te verwerken had dan alle tweehonderd zangers bij elkaar. Petje af voor zijn muzikaliteit en zijn knappe spel, dat ondersteunde en inspireerde. Tot groot genoegen van zaal zongen beide koren geleid door twee dirigenten tot slot Con te partirò. Eindconclusie: Maastricht en Eindhoven liggen vlak bij elkaar.

Gehoord: Koninklijke mannenkoren Mastreechter Staar en La Bonne Espérance, Muziekgebouw Eindhoven op dinsdag 21 maart.

Bron: Eindhovens Dagblad, 22 maart 2017, artikel lezen via Blendle

Word lid!

Heb je zin om mee te zingen met dit ambitieuze, gezellige mannenkoor? Kom vrijblijvend naar een repetitie om de sfeer te proeven en te kijken of La Bonne bij je past.

Kom naar een repetitie

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

 

Secretariaat

Petrus Dondersstraat 49

5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

 

Bankrekening: NL19 ABNA 0527 5999 99

KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

gelogo.png

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

Our website is protected by DMC Firewall!