Koninklijk Mannenkoor

La Bonne Espérance

Nieuws

Concert / open repetitie 11 juli 2017 in Wijkcentrum Unitas

Dinsdag 11 juli geeft Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance een bijzonder concert in haar verenigingslokaal Unitas aan de Vlokhovenseweg in Eindhoven. Bijzonder omdat het een combinatie wordt van een echt concert en een open repetitie.

In het concert wil het koor haar kwaliteiten laten horen door het uitvoeren van een aantal werken waarmee het koor recent succes heeft behaald op een internationaal korenfestival in Lindenholzhausen (D). En in de repetitie wil het koor alle bezoekers laten ervaren hoe dirigent en koor samen schaven aan de kwaliteit. Hoe wordt een werk ingestudeerd, waar let de dirigent op en hoe geeft de dirigent aanwijzingen?  Leuk om eens te zien.

Iedereen die La Bonne Espérance aan het werk wil zien en horen is van harte uitgenodigd om op 11 juli om 19.30 naar zaal Unitas te komen. De toegangsprijs bedraagt €2,50 en daar is een consumptie bij inbegrepen.

En mocht u na het concert enthousiast zijn geworden over het koor en denken “daar zou ik ook wel lid van willen zijn” dan bent u van harte welkom.

We zien u graag op 11 juli in zaal Unitas!

 

Recensie Eindhovens Dagblad: 'Grote overeenkomsten bij Staar en La Bonne'

Eindhoven, Marjolijn Sengers - Ze waren met tweehonderd, samen zijn ze tweehonderdtachtig jaar oud. Negentig kilometer zit er slechts tussen Maastricht en Eindhoven, toch was het de eerste keer dat de Mastreechter Staar en La Bonne Espérance samen op een podium stonden.

Beide koren behoren tot de top tien van Nederland, een happening om naar uit te zien dus, met hooggespannen muzikale verwachtingen. De luisteraar werd niet teleurgesteld. Niet door de kwaliteit van de koren en niet door de muziek. Zongen mannenkoren vroeger vooral operakoren, vandaag de dag is het repertoire van alle tijden en alle genres. Vergelijken ligt op de loer, maar daarmee zou ik beide koren tekort doen, mede omdat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen. Wat me bij beide koren opviel was de grote toewijding, de volle honderd procent aandacht en inspanning waarmee werd gezongen en een onderlinge eenheid om warm van te worden.

Lees meer: Recensie Eindhovens Dagblad: 'Grote overeenkomsten bij Staar en La Bonne'

Burgemeester Jorritsma erevoorzitter La Bonne Espérance

De burgemeester van Eindhoven is traditiegetrouw de erevoorzitter van Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’.

De nieuwjaarsbijeenkomst van het koor was daarom een uitstekende gelegenheid om burgemeester Jorritsma te installeren als erevoorzitter.

Voorzitter Gerard Gilissen sprak de burgemeester op humorvolle wijze toe en bood hem en daarmee ook de stad Eindhoven als welkom bij het koor een concert aan.

Een concert te geven op  een door hem te kiezen gelegenheid.

Het oudste lid van het koor, tevens erelid Chris van den Broek, dit jaar 70 jaar lid (!), speldde vervolgens de burgemeester de gouden speld met robijn op. Uiteraard werd de nieuw erevoorzitter daarna door het koor toegezongen.

In zijn dankwoord beloofde de heer Jorritsma het koor dat hij het koor met belangstelling zal volgen, dat hij de speld met trots zal dragen en zeker gebruik zal maken van het aanbod voor een concert.

Na het vertrek van de nieuwe erevoorzitter werd de bijeenkomst vooral gebruikt om naar de toekomst te kijken. Met de aanstelling van een nieuwe dirigent, Michel de Valk, en het aantreden van een nieuw bestuur laat La Bonne een roerige periode achter zich en kan al haar energie steken in het voorbereiden van mooie concerten. Het eerstvolgende is gepland op 21 maart in het Muziekgebouw, samen met de Mastreechter Staar en mezzosopraan Tania Kross. Een mooier begin van de lente kun je je nauwelijks voorstellen.

Word lid!

Heb je zin om mee te zingen met dit ambitieuze, gezellige mannenkoor? Kom vrijblijvend naar een repetitie om de sfeer te proeven en te kijken of La Bonne bij je past.

Kom naar een repetitie

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

 

Secretariaat

Petrus Dondersstraat 49

5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

 

Bankrekening: NL19 ABNA 0527 5999 99

KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

gelogo.png

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd