• Concert met De Mastreechter Staar in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven
  • La Bonne Espérance op het Harmony 2017 concours te Lindenholzhausen

Nieuws

Onthulling gedenkteken vliegramp MH17 in Eindhoven 
op zaterdag 24 maart 2018

Onthulling gedenkteken vliegramp MH17 in Eindhoven op zaterdag 24 maart 2018.

Op initiatief van de Stichting Walk-for-298 wordt zaterdag 24 maart 2018 op Vliegbasis Eindhoven een gedenkteken onthuld ter nagedachtenis aan de repatriëring van de 298 slachtoffers met de MH17. De ramp met de MH 17 was één van de grootste vliegrampen uit de Nederlandse geschiedenis.

De Stichting Walk-for-298 heeft zich de afgelopen jaren ingezet om een gedenkteken te realiseren, dat herinnert aan de aankomstceremonies op de vliegbasis Eindhoven.   De indrukwekkende beelden van de rouwstoet vanaf de vliegbasis maakten veel emoties los en gingen de hele wereld over. Het gedenkteken wordt onthuld door de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Wim van de Donk en Eindhovens burgemeester John Jorritsma.

Het gedenkteken “De Verbinding” komt bij de vliegbasis Eindhoven, omdat in de periode van repatriëring van de slachtoffers, dáár de nabestaanden, de slachtoffers en de hulpverleners zijn samengekomen. Het beeld, ontworpen door de bekende 92-jarige Nijmeegse kunstenaar Toon Heijmans, bestaat uit cirkels met verschillende teksten, verwijzend naar de ramp, die samen een wereldbol vormen. De leegte die in deze bol zichtbaar is memoreert aan de leegte die achtergebleven is bij de nabestaanden door het gemis van hun dierbaren. Deze bol rust op drie pilaren die verwijzen naar de slachtoffers, de nabestaanden en de vele hulpverleners. Het drie meter hoge beeld komt op een sokkel gemaakt van 298 stenen, waarbij iedere steen symbool staat voor een slachtoffer. De provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het gedenkteken.

Samen met professionals en enkele nabestaanden is er een mooi en waardig programma in elkaar gezet. “Wij zijn dankbaar op de vele hulp en ondersteuning die wij vanuit de gemeente Eindhoven en het bedrijfsleven ontvangen. Zo wordt de onthulling net zo waardig als de aankomstceremonies destijds” aldus Anton Kotte, één van de nabestaanden en Ronald Rutten, voorzitter van de stichting en destijds werkzaam als coördinator op het platform bij de aankomstceremonies. Naast diverse sprekers zijn er optredens door het Philips Harmonie Orkest en het Koninklijke Mannenkoor La Bonne Espérance, die samen speciaal voor de onthulling een geweldig muziekarrangement hebben samengesteld.

Op zaterdag 24 maart zijn er op en rondom de Vliegbasis Eindhoven zeer strenge veiligheids- en extra uitgebreide verkeersmaatregelen van kracht.

Voor de herdenking met ceremonie en het bijwonen van de onthulling van het gedenkteken worden uitgenodigd: 
•       •         De nabestaanden van de 298 slachtoffers;
•       •         De staf en medewerkers van alle defensieonderdelen, Nationale Politie, en de vele andere hulpverleners, die beroepshalve bij deze ramp betrokken waren;
•       •         Ministers en leden van het Parlement;
•       •         De ambassadeurs van de landen van de slachtoffers;
•       •         De Commissarissen van de Koning van alle Nederlandse provincies;
•       •         De Burgemeesters van de Gemeenten waar de Nederlandse slachtoffers hebben gewoond;
•       •         Een aantal donateurs van het project.

Tijdens deze dag zal de presentatie van het programma worden verzorgd door Anita Witzier.

Uitgebreide informatie voor de pers en alle belangstellenden:   www.walk-for-298.nl

TV-uitzending Omroep Brabant:      https://www.youtube.com/watch?v=GecF7NJHfvw

Benefietconcert voor Stichting Leergeld Eindhoven 25 maart 2018

Benefietconcert voor Stichting Leergeld Eindhoven door Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance op zondagmiddag 25 maart 2018 in de St. Lambertuskerk aan de Hoogstraat in Eindhoven

Stichting Leergeld Eindhoven - achtergrondinformatie

In januari verscheen een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek over Armoede in Nederland. Daar staan schokkende cijfers in. Een op elke negen kinderen groeit op in armoede. Ook in Eindhoven! Liefst 6400 in totaal! 6400 Kinderen tussen 4 en 18 jaar die opgroeien in armoede! Onvoorstelbaar toch?

Maar wanneer groeit iemand op in armoede? De rijksoverheid spreekt van opgroeien in armoede als het gezinsinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm.

6400 Kinderen in Eindhoven betekent dat er in elke schoolklas gemiddeld drie (!) kinderen zitten die niet kunnen meedoen aan dingen die wij heel normaal vinden: meegaan op schoolreisje, lid zijn van een sportvereniging, muziekles volgen, leren zwemmen, op vakantie gaan, een goede fiets hebben als je naar school moet, een computer hebben voor als je in het middelbaar onderwijs zit.

En wat betekent niet kunnen meedoen voor die kinderen?  Je wordt voor je leven op achterstand gezet en de kans dat je daardoor ook zelf later in armoede opgroeit is aanzienlijk.

Stichting Leergeld Eindhoven is een stichting die probeert om kinderen tussen 4 en 18 jaar die in deze achterstand opgroeien te helpen. Het motto van Leergeld, in heel Nederland, want er zijn 100 Stichtingen Leergeld actief, is niet voor niets: Alle Kinderen mogen meedoen!!

Stichting Leergeld helpt niet door geld te geven maar met voorzieningen. Stichting Leergeld helpt om mee te kunnen doen op school, om mee te kunnen doen in sport en mee te kunnen doen in cultuur. Stichting Leergeld betaalt bijvoorbeeld de contributie van de voetbalclub, of betaalt de zwemles, betaalt het schoolreisje of een boekentas, zorgt voor een goede fiets, of zorgt ervoor dat een kind muziekles krijgt. Kortom, ze zorgt ervoor dat het kind met zijn leeftijdsgenootjes kan meedoen. Vele tientallen vrijwilligers zetten zich voor Leergeld Eindhoven in en verrichten op die manier belangrijk werk.

Stichting Leergeld Eindhoven krijgt beperkt subsidie van de gemeente. In ieder geval te weinig om alle kosten te dekken. En daarom zijn giften van bedrijven en particulieren noodzakelijk en meer dan welkom.

Benefietconcert

Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance' wil met een benefietconcert geld inzamelen om het goede werk van Stichting Leergeld Eindhoven te steunen.

We doen dat op zondag 25 maart.  Om drie uur ’s middags in de St Lambertuskerk aan de Hoogstraat in Eindhoven.  La Bonne zal samen met het Eindhovens Jeugdkoor een concert geven. De entree bedraagt €15,-, kinderen €7,50. Alle opbrengsten komen ten goede aan Stichting Leergeld.

Van harte nodigen we iedereen die Leergeld een goed hart toedraagt en van koorzang houdt bij dit concert aanwezig te zijn. Help ons de kerk vol te krijgen! Leergeld is het waard.

Tot 25 maart 15.00 uur in de Lambertuskerk.

Kerstconcert Xmas@themovies in theater De Schalm was een succes!

Op 22 december jl. voerde Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance' in een uitverkocht theater De Schalm het kerstconcert Xmas@themovies uit.

Met solisten Maaike Widdershoven (sopraan), Inge van Grinsven (harp), Bert van den Brink (accordeon) en begeleiding aan de piano door Marjan Fey onder leiding van dirigent Michel de Valk.

    Maaike Widdershoven                                                                       Bert van den Brink

     Inge van Grinsven

 

(c) Foto's zijn van Ruben van Breugel

   

 

 

Kerstconcert in Neerpelt prachtige opmaat naar de volgende concerten

Op zondag 10 december hield La Bonne Espérance zijn eerste van 3 kerstconcerten van dit jaar in Neerpelt in België. Voor veel zangers een barre tocht op de heenweg door de sneeuw, wist La Bonne een mooi concert neer te zetten voor de aanwezigen in de kerk van Neerpelt. Samen met accordionist Bert van den Brink, soliste Maaike Widdershoven en onze vaste pianiste Marjan Fey gaf La Bonne onder leiding van dirigent Michel de Valk een prachtig concert.

Het concert was niet zo druk bezocht in verband met de overdadige sneeuw. Op zondag 17 december is het volgende concert, in de Clemenskerk in Nuenen.

 

La Bonne volop in voorbereiding op de Kerst

Voor onze Kerstconcerten Xmas@themovies zijn Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance' en solisten hard aan het werk om er een sfeervolle uitvoering van te maken.

Op dinsdagavond 28 november 2017 was er een repetitie van de solisten met het koor.

Op de foto: v.l.n.r. Bert van den Brink (accordeonist), Michel de Valk (dirigent), Maaike Widdershoven (zangeres) en Marjan Fey (pianist).

Er zijn nog kaarten maar wees er snel bij. Kaartverkoop bij De Schalm te Veldhoven.

Kerstconcert in De Schalm Veldhoven Xmas@themovies

Op vrijdag 22 december 2017 brengt Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance u onder leiding van dirigent Michel de Valk in kerststemming met een bijzonder Kerstconcert. Naast de vaste pianiste van La Bonne Espérance, Marjan Fey, zullen drie solisten optreden.

Lees meer

Stemgroeprepetities zijn begonnen

Vanaf vanavond zijn de stemgroeprepetities begonnen in voorbereiding van onze kerstconcerten in december. In 4 weken zal tijdens een repetitie telkens een stempartij apart begeleid worden door dirigent-plaatsvervanger Leo Smeets. Zo krijgt elke stem groep gedurende een repetitie meer aandacht en zal de stemgroep als geheel in kwaliteit toenemen. En dit alles voor een betere kwaliteit van zingen. Heb je ook zin om je stem te trainen en mooie nummers voor te bereiden voor ons kerstconcert Xmas@themovies? Kom naar een repetitie.

La Bonne start voorbereiding kerstconcerten

Op dinsdag 22 augustus zijn na de zomerstop de repetities hervat. De repetitiemappen zitten vol met nieuw repertoire en het repetitieschema is goed doordacht. We zijn enthousiast en fris begonnen aan het oefenen voor onze kersctoncerten. Deze staan in het teken van "Christmas @ the movies": we zullen nummers ten gehore brengen die gebruikt zijn in bekende kerstfilms. Er zullen zowel moderne als klassieke nummers ten gehore worden gebracht. 

Lees meer

Recensie Eindhovens Dagblad: 'Grote overeenkomsten bij Staar en La Bonne'

Eindhoven, Marjolijn Sengers - Ze waren met tweehonderd, samen zijn ze tweehonderdtachtig jaar oud. Negentig kilometer zit er slechts tussen Maastricht en Eindhoven, toch was het de eerste keer dat de Mastreechter Staar en La Bonne Espérance samen op een podium stonden.

Beide koren behoren tot de top tien van Nederland, een happening om naar uit te zien dus, met hooggespannen muzikale verwachtingen. De luisteraar werd niet teleurgesteld. Niet door de kwaliteit van de koren en niet door de muziek. Zongen mannenkoren vroeger vooral operakoren, vandaag de dag is het repertoire van alle tijden en alle genres. Vergelijken ligt op de loer, maar daarmee zou ik beide koren tekort doen, mede omdat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen. Wat me bij beide koren opviel was de grote toewijding, de volle honderd procent aandacht en inspanning waarmee werd gezongen en een onderlinge eenheid om warm van te worden.

Lees meer

gelogo.png

Culturele ANBI

La Bonne heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer: NL19 ABNA 0527 5999 99 t.n.v. K.M. La Bonne Espérance Eindhoven. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL19 ABNA 0527 5999 99
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

DMC Firewall is a Joomla Security extension!