• La Bonne Espérance op het Harmony 2017 concours te Lindenholzhausen
  • Concert met De Mastreechter Staar in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven

Uitgevoerde concerten voor 2012

2011

13 december 2011

Op dinsdag 13 december heeft La Bonne Espérance een besloten Kerstconcert gegeven in "Vitalis Kronehoef" in Eindhoven. Het concert werd door een groot aantal bewoners bezocht en hoog gewaardeerd.

Het uitgevoerde Programma kunt u inzien door onderstaande link aan te klikken: Programma: concert 13 december 2011

18 november 2011

Op vrijdag 18 november heeft La Bonne Espérance een concert gegeven in Het Kooster in Waalre. Het uitgevoerde concert bestond uit een mix van nummers, die het koor gedurende de 140 jaren van haar bestaan ten gehore heeft gebracht, van opera tot enkele lichte nummers. De instrumentale begeleiding was van Peter Zimmerman, Piano, het geheel stond onder leiding van Wil Barten.

Indruk van het optreden van het koor in de nieuwe, voor het lichtere gedeelte van het concert bedoelde, outfit. (foto: Roel Abbing)

Het uitgevoerde programma kunt u inzien door onderstaande link aan te klikken. Programma: concert 18 november 2011

16 oktober 2011

Op zondagmiddag 16 oktober heeft La Bonne Espérance geconcerteerd in het Sociaal Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop. Tijdens dit matinee werd een leuke mix van nummers, die het koor gedurende de 140 jaren van haar bestaan ten gehore heeft gebracht, uitgevoerd. Van opera tot enkele lichte nummers, het zat er allemaal bij. In verband met ziekte van dirigent Frans van de Goor stond het koor die middag onder leiding van gastdirigent Wil Barten. Het uitgevoerde programma kunt u inzien door onderstaande link aan te klikken.

Programma: concert 16 oktober 2011

5 juli 2011

Op dinsdag 5 juli heeft La Bonne Espérance een concert gegeven voor de bewoners en belangstellenden in Vitalis Berckelhof in Eindhoven. Bewoners hebben met een ruime aanwezigheid hun belangstelling getoond en, volgens de ontvangen opmerkingen, genoten van het optreden van het koor. Onderstaande foto geeft een indruk van het concert.

Het uitgevoerde programma kunt u inzien door bijgaande link aan te klikken Programma: concert 5 juli 2011

3 t/m 5 juni 2011

De concertreis naar Fulda, ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het koor, was erg geslaagd. Zowel het informele programma, o.a. het bezoek aan de zoutmijn van Merkers, als het formele gedeelte, het avondconcert in Steinau en de muzikale opluistering van de dienst in de Christuskirche, waren een groot succes. Op onderstaande foto ziet u ons koor in actie tijdens het concert in Steinau.

Op zondag 5 juni heeft het koor een dienst in de Christuskirche opgeluisterd, met na afloop een klein concert.

Ook de lokale krant schreef een uitgebreid artikel waarin de waardering van ons koor doorklonk in o.a. de zinsnede ″Viel Beifall gab es für die Sänger″.

Krantenartikel over de reis naar Fulda

22 mei 2011

Harmonieorkest Sint Michaël verzorgde een spectaculair muzikaal "Middagje uit" in St. Michielsgestel. Het Meanderplein werd hiervoor omgetoverd tot een groot openluchttheater. Het Harmonieorkest ging de grote uitdaging aan van een groots opgezet openluchtconcert, dat zich afspeelt in en rond de tijd van Napoleon. Het Harmonieorkest werd deze middag ondersteund door gastoptredens van o.a. La Bonne. Voor enkele spectaculaire effecten werd gezorgd door "De Bossche schutterij". Onderstaand enkele foto‘s van het kooroptreden.


 
(foto‘s Monique van Vugt)

30 april 2011

Ter gelegenheid van de Koninginnedagviering heeft het koor op 30 april jl. in het Muziekgebouw Frits Philips een concert geven ter ere van de gedecoreerden. Onder leiding van Frans van de Goor werden de werken Love sounds the alarm van Händel, Nachtgesang im Walde van Franz Schubert en 4 delen uit Carmina Burana van C. Orff uitgevoerd. Het concert werd afgesloten met het gezamenlijk gezongen Wilhelmus van Nassouwe. Dit alles werd voortreffelijk op de vleugel begeleid door Peter Zimmerman.

1 maart 2011

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de KBO Kring Eindhoven heeft het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance die ochtend de eucharistieviering in de St. Petruskerk te Eindhoven muzikaal opgeluisterd. Na de mis werd een klein concert uitgevoerd dat door de aanwezigen uitbundig werd ontvangen. Het programma vindt u onder Programma: concert 1 maart 2011

20 februari 2011

In het kader van haar 140 jarig bestaan heeft het koor op 20 februari een Concertshow verzorgd. De Concertshow werd uitgevoerd in het Parktheater te Eindhoven Het thema van het concert was: "Van toen naar straks". De uitvoerenden waren:

  • Pianist Peter Zimmerman
  • Tenor Marten Smeding
  • een Blazers ensemble (bestaande uit 4 hoornblazers)
  • het Combo "Chelsea Foreman"
  • K.G.Z. 'De Volharding' uit Valkenswaard en
  • het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Deze multimedialeshow werd mede ontworpen en begeleid door studenten van De Eindhovense School". Van deze concertshow is een professionele DVD in HD-kwaliteit gemaakt. Deze DVD is te bestellen via het secretariaat. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het geheel stond onder leiding van de dirigent Frans van de Goor.


2010

Amateur kunst festival

 Op zondag 7 november heeft La Bonne deelgenomen aan het "Amateur kunst festival" in het Parktheater te Eindhoven. Met een optreden van een half uur heeft La Bonne zijn bijdrage aan het onderdeel "MUZIEK" geleverd. Het door ons uitgevoerde programma vindt u door onderstaande link aan te klikken. Programma: concert 7 november 2010

Meierijse Vereniging.

Zondag 12 september 2010 heeft ons koor de lunch in het Dorinthotel in Eindhoven van de Meierijse Vereniging muzikaal opgeluisterd. In een gezellige, ontspannen sfeer heeft ons koor de eetlust van de leden van de Meierijse Vereniging vrolijk opgewekt.

Brabantse Dag Heeze.

Op uitnodiging van Stichting Brabantse Dag hebben wij op zondag 29 augustus 2010 de H. Mis in de St. Martinuskerk in Heeze opgeluisterd, gevolgd door een concert. Gezien en luisterend naar de vele reacties heeft het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance wederom een prima prestatie neer gezet. Voor een impressie zie onderstaande foto's, gemaakt door Eugène Notten.   Voor het uitgevoerde programma klik op de onderstaande link. Programma: concert 29 augustus 2010

Openlucht optreden bij Plaza Futura.

Tijdens de laatste repetitie voor de vakantie, op dinsdag 13 juli, heeft het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance zich gepresenteerd bij de bezoekers van Plaza Futura. Deze bezoekers zaten buiten te genieten van het mooie weer in afwachting van een film die later die avond in de openlucht zou worden getoond. Omstreeks 21:00 uur hebben wij, inclusief piano, ons repetitielokaal verlaten en hebben we ons 40 meter verder snel opgesteld om de wachtende mensen te verrassen met een luchtig concertje. De hoop was er op gevestigd dat hierdoor wellicht nieuwe leden zich zouden aanmelden. De sfeer was er in ieder geval naar. Het was leuk te ervaren dat mensen, die voor een heel ander programma kwamen, zo enthousiast reageerden. Er gingen zelfs ramen en balkondeuren open om ons te beluisteren. Voor een impressie: zie onderstaande foto, die door een buurtbewoner (student op kamers) gemaakt is.

Hoogmis in de St. Odulphuskerk te Best

Op 27 juni 2010 werd door het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance om 10.00 uur de Hoogmis in de St. Odulphuskerk te Best opgeluisterd. Gedurende de hoogmis werd de mis van J. Rheinberger uitgevoerd. Volgend op de mis werd een kort concert gegeven. Voor het uitgevoerde programma klik op de onderstaande link. Programma: concert 27 juni 2010

Dommelfestival

Op zaterdag 5 juni 2010 klonk er de hele middag en avond muziek in de binnenstad van Eindhoven van Koren en orkesten uit de regio. Aan het water van rivier de Dommel - bij het Van Abbemuseum - kon heel Eindhoven meegenieten van klassieke muziek. Ook La Bonne Espérance gaf acte de presence. De sfeer was goed, de zon scheen en het was warm. Onderstaande foto toont ons koor tijdens het optreden. Optreden van het koor Het door het koor uitgevoerde programma vindt u door op onderstaande link te klikken. Programma: concert 5 juni 2010

Concert in het Auditorium van de TUE te Eindhoven

Ter viering van het 40 jarig bestaan van de loge van de Vrijmetselarij in Eindhoven is op zondag 7 maart om 16:00 uur een concert gegeven in het auditorium van de TUE. Ondanks de slechte akoestiek werd de wereldpremière " Klein Requiem voor de vrijmetselaar" op tekst van Henk Hendrikx en muziek van de componist Kees Schoonenbeek, met enthousiasme ontvangen. Voorafgaand aan deze première heeft het koor een gevarieerd programma ten gehore gebracht. Hieronder staat de aankondiging in de Weekend Krant.  Het uitgevoerde programma kunt u via onderstaande link inzien. Programma: concert 7 maart 2010

2009

Concert "Een eeuw Van de Goor" in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven

Op 10 december 2009 heeft La Bonne Espérance een concert gegeven in het kader van het feit dat het koor gedurende 100 jaar wordt geleid door een Van de Goor. De huidige dirigent, Frans van de Goor, is de derde generatie die over het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance de scepter zwaait. Het was zowel voor de leden als de vele bezoekers een feest om van dit concert te mogen genieten. Door op onderstaande foto‘s te klikken kunt u de uitvoering van achtereenvolgens Zal, opus 43 van A. Dvorák, Ständchen D.920 op. Post. 135 van F. Schubert en Il Puritani: Quando la tromba van V. Bellini beluisteren.Het complete programma kunt u inzien door op onderstaande link te klikken. Programma: Een eeuw Van de Goor Voor de beoordeling van het concert door Marjolein Sengers, recencente van het Eindhovens Dagblad, kunt u op onderstaande link klikken. Recensie Eindhovens Dagblad

Concert in de St. Martinuskerk te Luyksgestel

 Op 26 September 2009 heeft La Bonne Espérance in Luyksgestel een concert gegeven in het kader van het 50-jarig bestaan van de Sint Martinuskerk. Er was ruime belangstelling en veel waardering voor koor en organist. Het uitgevoerde programma kunt u raadplegen door op onderstaande link te klikken. Programma: Martinuskerk Luyksgestel

Zomerconcert op dinsdag 14 juli te Eindhoven/Acht

  Het concert werd in de Amstelzaal van het Antonius huis te Acht gegeven. Het programma was een mengsel van klassieke en moderne liederen. Het was een, door de bewoners van het huis en andere bezoekers, druk bezocht concert; hierdoor was ook het terras overvol. Het weer was voortreffelijk en de temperatuur in de zaal liep aardig op.. Het geheel stond onder leiding van Frans van de Goor. Muzikale begeleiding aan de piano door Peter Zimmerman. Met een solo door Frans van de Ven, prachtig. De bewoners van het huis waren zeer enthousiast want iedereen hier kent Frans. Het was een genoegen om te horen dat het koor goed zong ,op een inzet na, en dat alle klanken goed tot zijn recht kwamen. Na afloop nog een goed samenzijn onder het genot van een glaasje. Na het concert begon de vakantie van het koor en dat duurt tot begin september. Het uitgevoerde programma

450 jaar Bisdom 's-Hertogenbosch

Op vrijdag 15 mei 2009 hebben wij, op uitnodiging van het Bisdom 's-Hertogenbosch, om 10.00 uur een eucharistieviering opgeluisterd in de basiliek St. Jan te 's-Hertogenbosch. De H. Mis, werd op die vrijdag in het kader van de viering van "450 jaar Bisdom 's-Hertogenbosch" opgedragen. Het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance heeft de mis van J.G. Rheinberger opus 172 uitgevoerd. Ook werden de werken Rosa Vernans van F. Verhelst alsmede Flos Carmeli en In Honorem Beatisimae van Albert de Klerk uitgevoerd. Het orgel werd bespeeld door Gerard Habraken.


Concert in de St. Catharinakerk te Eindhoven

Het concert dat op zondag 22 maart in de St. Catharinakerk aan het Stratumseind te Eindhoven werd gegeven ter herdenking van het feit dat reeds 100 jaar het koor wordt gedirigeerd door opeenvolgend 3 generaties Van de Goor, alsmede ter herdenking van de overleden leden, kan als succesvol worden gekenmerkt. Het concert werd opgeluisterd door het Koperblaserensemble, de organist Gerard Habraken en de tenor Paul van den Bemt.  Via onderstaande link kunt u het uitgevoerde programma inzien. Programma: concert 22 maart 2009

2008

Concert in Het Klooster in Waalre

Op zaterdag 29 november werd in cultureelcentrum "Het Klooster" in Waalre voor een enthousiast publiek een concert gegeven. Het door La Bonne Espérance uitgevoerde concert bestond uit diverse liederen van Joodse- en Slavische oorsprong alsmede de "La Bonne medley" en een aantal koorwerken uit diverse opera's. Voor een overzicht van de uitgevoerde werken klik op de link "Programma". Op onderstaande foto geeft Frans van de Goor uitleg over een uit te voeren koorwerk.

Meerkorenconcert in Neer (L)

Op zaterdag 24 mei 2008 werd in de St.Martinuskerk van Neer, in het kader van het 125 jarig bestaan van Mannenkoor Maas- en Neergalm, een concert gegeven. Het concert werd verzorgd door het Maas- en Neergalm koor zelf, het Lemster Mannenkoor uit Friesland en het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance uit Eindhoven. Voor een goed gevulde kerk en een dankbaar publiek, werden in totaal 34 prachtige muziekwerken ten gehore gebracht!

Brunchconcert

Op zondag 13 april 2008 werd in het Frits Philips Muziekcentrum een brunchconcert gegeven. Het concert werd uitgevoerd in samenwerking met het Eindhovens Zang en Operette Koor. Als solist trad op de Tenor Marten Smeding. De pianobegeleiding werd verzorgd door Peter Zimmerman en Elise Colen Claas. Het geheel stond onder leiding van de dirigenten Frans van de Goor en Rinus Kraneveld.

Onderstaande foto's geven een beeld van de verschillende fasen van de uitvoering.

  Hieronder het optreden van Marten Smeding samen met het Eindhovens Operette Koor.

2007

Kertstconcert

Samen met het in 1982 opgerichte Tsjechisch knapenkoor Bon Pueri werd op 11 dec 2007 een Kerstconcert gegeven in het Frits Philips Muziekcentrum. Het koor bestaat uit een aantal tenoren en bassen en een zestiental knapen (tussen 9 en 20 jaar) met bijzonder zuivere sopraan- en altstemmen. Hieronder vindt u een foto van het Knapenkoor.   

Queen Symphony

Op vrijdag 16 november 2007 voerden 300 muzikanten, bestaande uit het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap Quadrivium, het studentenkoor Vokollage, Koninklijke Zangvereniging De Volharding en het Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance, de Queen Symphony uit. De vooraankondiging in Het Eindhovensdagblad van 14 november 2007 kunt u lezen door het aanklikken van bijgaande link. Aankondiging in het ED Op onderstaande foto ziet u een beeld van de gezamenlijke repetitie van het orkest en de koren ter voorbereidingen van dit concert.

Jubileumconcert

Op 19 april 2007 werd, ter gelegenheid van het 135 jarig bestaan van het koor, in het Frits Philips Muziekcentrum een jubileumconcert gegeven. Aan dat concert namen naast het jubilerende koor ook de Koninklijke Gemengde Zangvereniging De Volharding uit Valkenswaard, de Eindhovense Orkestvereniging Helikon en de solisten Ernst Daniël Smid, Ellen Schuring en Marten Smeding deel. Een uitvoerige aankondiging in het Eindhovens Dagblad geeft de reden waarom deze uitvoering er moest komen en de motivatie van dirigent en koorleden goed weer. De aankondiging kunt u oproepen door het aanklikken van de link Aankondiging in het ED Om u een indruk van deze uitvoering te geven vindt U hieronder enkele foto's.

De recensent van het Eindhovens Dagblad noemde het een groots concert en schreef: Het concert, waarin het mannenkoor werd bijgestaan door het Helikon orkest en gemengd koor De Volharding, was gewijd aan drie opera's van Guiseppe Verdi. Met "Don Carlos" en "La Forza del Destino" had het koor ingezet op muziek vol spanning en dreiging. Zowel de ensembles als de solisten stortten zich met bewonderenswaardige energie op het repertoire. Smid vertolkte sinistere personages met zichtbaar plezier. Smeding zette met grote overtuiging tragische helden neer, terwijl sopraan Ellen Schuring beurtelings ingetogen en uitbundig haar beklag deed over onmogelijke Liefdes, waar alle drie de opera's om draaien. Gezamenlijk waren de twee koren aan het begin wat moeilijk op gang te brengen, maar toen de vaart er eenmaal in zat, zongen ze alert en spits, ook in snelle afwisseling met de solisten. Het hoogtepunt kwam in de grootse koren uit "Il Trovatore" aan het slot van de avond. Hier zongen de koren op volle kracht. Ook de solisten deden er nog wat schepjes bovenop. Dirigent Frans van de Goor verzette zoveel werk dat hij zich het hoofd eens goed moest afwissen. Het kwam hem te staan op een onderdrukt gegrinnik uit de zaal en glimlachjes op het podium.

 
gelogo.png

Culturele ANBI

Koninklijk Mannen koor La Bonne heeft de status van Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer: NL51 RABO 0327 0515 15 t.n.v. Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL51 RABO 0327 0515 15 (gewijzigd!)
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd