• Concert met De Mastreechter Staar in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven
  • La Bonne Espérance op het Harmony 2017 concours te Lindenholzhausen

Dirigenten

Gedurende 106 jaar stond La Bonne Espérance onder leiding van de familie Van de Goor. Grootvader Frans, vader Piet en zoon Frans van de Goor voerden de muzikale leiding tot medio 2012. In zoektocht naar een nieuwe dirigent leidde interim dirigent Wil Barten van medio 2012 tot 30 oktober 2012 het koor. Vanaf 30 oktober 2012 tot september 2016 was Jo Huijts de dirigent van Koninklijk Mannenkoor ‘La Bonne Espérance’. In de periode september 2016 tot en met december 2016 trad Leo Smeets als interim-dirigent voor La Bonne op. Vanaf 1 januari 2017 is Michel de Valk de vaste dirigent van La Bonne Espérance en Leo Smeets is plaatsvervangend dirigent van Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance'.

Michel de Valk

Dirigent Michel de ValkMichel de Valk studeerde koordirectie bij Krijn Koetsveld, Charles de Wolf en David Porcelein aan het Utrechts conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, later de Hogeschool voor Kunsten Utrecht genaamd.

Hij ontwikkelde zich daar als een dirigent met een brede interesse voor koormuziek. Daarnaast heeft hij de opleiding Docentschap Koristenopleiding bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (SNK) gevolgd en aan vele workshops en masterclasses deelgenomen [o.a. Robert Sund [Zweden] King SIngers, Ludo Claessen [België] Joop Schets] waardoor hij zijn muzikale veelzijdigheid nog verder kon ontwikkelen.

Michel de Valk heeft inmiddels een respectabele staat van dienst als het gaat om het uitvoeren van zeer uiteenlopende werken (Bachs Matthäus Passion, Requiem van Verdi en Mozart etc.) met zowel koor als orkest uitvoeringen, waarbij hij orkesten en zijn (inmiddels zes) verschillende koren, mede dankzij zijn relativerende humor, tot bijzondere prestaties weet te brengen. Sinds een flink aantal jaren is De Valk naast het klassiek repertoire ook actief in de theater muziek en popmuziek. Hierbij produceert en arrangeert hij muziek voor popkoor en theatergezelschappen. Naast actief dirigeren zit De Valk ook regelmatig in jury's bij concoursen en talentenshows.

Lees meer

Leo Smeets

Leo Smeets (1957) beoefent al vanaf heel jonge leeftijd actief muziek zowel als zanger en ook als hoornblazer. In 1978 gaat hij hoorn studeren bij Herman Jeurissen aan het conservatorium in Tilburg. In die periode richt hij ook een eigen kamerkoor op. Vanaf 1982 volgt de studie koordirectie bij resp. Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Tussen 1993 en 1996 volgt hij vervolgstudie orkestdirectie bij Jac. van Steen. In 1996 volgt aanstelling tot dirigent van het Erasmus universiteitskoor in Rotterdam met grote uitvoeringen in de Grote Laurenskerk en concertzaal De Doelen.

Leo Smeets is o.a.werkzaam geweest als dirigent van het Erasmus Universiteitskoor te Rotterdam, het amateur- symfonie orkest van Roosendaal.

Daarnaast heeft hij uitvoeringen gegeven met beroepsorkesten als het voormalig Limburgs Symfonie Orkest, de Philharmonie Westfalen en Concerto Vivo Dortmund. Met uitvoeringen van de grote oratoria zoals the Messiah van Händel, die Schöpfung en die Jahreszeiten van Haydn, het Mozart Requiem in de Laurenskerk te Rotterdam en de Paukenmesse van Haydn in de Doelen te Rotterdam en een a capella concert in Saint Paul’s Cathedral te Londen.

Daarnaast ook uitvoeringen met filmmuziek van Hans Eissler en Kurt Weill en een 6-tal integrale uitvoeringen van de West-side Story van Leonard Bernstein en die Dreigroschenoper van Kurt Weill. Af en toe werkt hij als vervanger met de Schola Cantorum van de Sint Jans’ Kathedraal in Den Bosch.

Lees meer

gelogo.png

Culturele ANBI

La Bonne heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer: NL19 ABNA 0527 5999 99 t.n.v. K.M. La Bonne Espérance Eindhoven. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL19 ABNA 0527 5999 99
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

DMC Firewall is a Joomla Security extension!