Koninklijk Mannenkoor

La Bonne Espérance

Over Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance' is een enthousiast mannenkoor uit Eindhoven met circa 100 leden uit de wijde omgeving van Eindhoven. Onder leiding van dirigent Michel de Valk repeteert het koor elke dinsdagavond gedurende 2,5 uur, en geeft het koor jaarlijks verschillende optredens.

'La Bonne Espérance' werd op 5 september 1871 opgericht. Grote ijver en gedegen studie brachten het koor artistiek tot zeer grote hoogten. Vooral bij de veranderingen in de mannenkoormuziek in de vijftiger jaren, nam het koor een vooraanstaande plaats in door het initiatief van de toenmalige dirigent Piet van de Goor. Dit leidde ertoe dat 'La Bonne Espérance' in 1953 werd onderscheiden met het predikaat Koninklijk, in 1956 gevolgd door het toekennen van de provinciale prijs voor Schone Kunsten.

Het koor maakte een groot aantal concertreizen in binnen en buitenland. Zo waren er concerten in o.a. Mönchen-Gladbach, Rheidt, Aken, Fellbach, Dietzenbach, Luxemburg, Brussel, Antwerpen, Gent, St Pölten, Salzburg, Wörgl, Mayrhofen, Wenen, Boedapest, Szentendre, Gerolstein en Prüm. In eigen land concerteerde La Bonne in nagenoeg alle grote steden.
Het koor telt ruim 90 leden en het onderscheidt zich nadrukkelijk door de moderne aanpak door de dirigent, het uitgebreide en veelzijdige repertoire en het hoge muzikale peil, hetgeen een waarborg is voor de continuïteit en vitaliteit van het Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance'.

Voor een uitgebreid historisch overzicht zie: Geschiedenis van 'La Bonne Espérance'.

 

Word lid!

Heb je zin om mee te zingen met dit ambitieuze, gezellige mannenkoor? Kom vrijblijvend naar een repetitie om de sfeer te proeven en te kijken of La Bonne bij je past.

Kom naar een repetitie

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

 

Secretariaat

Petrus Dondersstraat 49

5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

 

Bankrekening: NL19 ABNA 0527 5999 99

KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

gelogo.png

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

Our website is protected by DMC Firewall!