Over Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance' is een enthousiast mannenkoor uit Eindhoven met circa 100 leden uit de wijde omgeving van Eindhoven. Onder leiding van dirigent Michel de Valk repeteert het koor elke dinsdagavond gedurende 2,5 uur, en geeft het koor jaarlijks verschillende optredens.

'La Bonne Espérance' werd op 5 september 1871 opgericht. Grote ijver en gedegen studie brachten het koor artistiek tot zeer grote hoogten. Vooral bij de veranderingen in de mannenkoormuziek in de vijftiger jaren, nam het koor een vooraanstaande plaats in door het initiatief van de toenmalige dirigent Piet van de Goor. Dit leidde ertoe dat 'La Bonne Espérance' in 1953 werd onderscheiden met het predikaat Koninklijk, in 1956 gevolgd door het toekennen van de provinciale prijs voor Schone Kunsten.

Het koor maakte een groot aantal concertreizen in binnen en buitenland. Zo waren er concerten in o.a. Mönchen-Gladbach, Rheidt, Aken, Fellbach, Dietzenbach, Luxemburg, Brussel, Antwerpen, Gent, St Pölten, Salzburg, Wörgl, Mayrhofen, Wenen, Boedapest, Szentendre, Gerolstein en Prüm. In eigen land concerteerde La Bonne in nagenoeg alle grote steden.
Het koor telt ruim 90 leden en het onderscheidt zich nadrukkelijk door de moderne aanpak door de dirigent, het uitgebreide en veelzijdige repertoire en het hoge muzikale peil, hetgeen een waarborg is voor de continuïteit en vitaliteit van het Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance'.

Voor een uitgebreid historisch overzicht zie: Geschiedenis van 'La Bonne Espérance'.

 
gelogo.png

Culturele ANBI

La Bonne heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer: NL19 ABNA 0527 5999 99 t.n.v. K.M. La Bonne Espérance Eindhoven. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL19 ABNA 0527 5999 99
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

Our website is protected by DMC Firewall!