• La Bonne Espérance op het Harmony 2017 concours te Lindenholzhausen
  • Concert met De Mastreechter Staar in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven

Oproep materiaal jubileumboek Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance'

In 2021 zal het 150 jaar geleden zijn, dat La Bonne Espérance werd opgericht in Woensel. De oprichters zullen niet vermoed hebben dat dit koor van heel gewone mensen, zoals wevers, zo lang zou bestaan en zoveel successen zou beleven.  In 1953 werd het zelfs een Koninklijk mannenkoor en dat is het nog steeds.

In het kader van dit jubileum werkt een aantal leden aan een boek over de geschiedenis van het koor. Bovendien is het de bedoeling dat Eindhoven in Beeld een tentoonstelling organiseert over de koren, harmonieën en fanfares in Eindhoven. Helaas is veel van het archief verloren gegaan, onder andere omdat het niet als waardevol beschouwd werd. We hopen dat er mensen zijn die wel dingen zoals foto’s, insignes en dergelijke bewaard hebben, die we mogen gebruiken. Het zou helemaal mooi zijn, als daar spullen uit de eerste 50 jaar van het koor bij zitten. Ook verhalen, die in de familie zijn overgeleverd, zijn welkom.

Het zou fijn zijn als u contact opneemt, wanneer u verhalen kent over La Bonne of spullen hebt uit het verleden van het koor. U kunt dan contact opnemen met

Wim Claasen,

Voorzitter Jubileumcommissie

Telefoon 0612024903

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gelogo.png

Culturele ANBI

La Bonne heeft de status van Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer (gewijzigd!): NL51 RABO 0327 0515 15 t.n.v. Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL51 RABO 0327 0515 15 (gewijzigd!)
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd