• La Bonne Espérance op het Harmony 2017 concours te Lindenholzhausen
  • Concert met De Mastreechter Staar in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven

Verslag Bevrijdingsconcert op 5 oktober 2019 met Symfonie Orkest Eindhoven

Op zaterdag 5 oktober 2019 trad Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance op in het Muziekgebouw Eindhoven onder leiding van dirigent Michel de Valk, samen met het Symfonie Orkest Eindhoven, onder leiding van dirigent Quentin Clare en met als baritonsolist Stefan Astakhov. Het concert stond in het teken van de 75-jarige bevrijding van de stad Eindhoven. We hoefden niet voor lege stoelen te zingen, want de zaal was goed gevuld. Na de opening van de burgemeester van Eindhoven, de heer Jorritsma, zetten we een prachtig concert neer.

De Tragische Ouverture van Johannes Brahms was voor velen een onbekend stuk maar werd voortreffelijk uitgevoerd door Symfonie Orkest Eindhoven. Wij zangers konden tijdens dit stuk niet wachten om te beginnen.

Na de toespraak van de veteraan mocht ook La Bonne zijn eerste nummers zingen. The Turtle Dove van Vaughan Williams werd goed ontvangen, evenals de twee volgende nummers: Landerkennung van Edvard Grieg (ook met Symfonie Orkest Eindhoven) en The Awakening van Joseph M. Martin. Het publiek was na ons derde lied beslist ontwaakt. Een groot applaus was ons deel. In de pauze hadden we allemaal het gevoel dat we iets goeds gepresteerd hadden. Dat gaf een fijn gevoel. Beide dirigenten zullen een zucht van opluchting geslaagd hebben, omdat het tijdens de repetities bleek dat we nog niet altijd alles foutloos zongen. Maar, zoals wel vaker bleek de paradox toch weer te kloppen: des te slechter de repetitie, des te beter het optreden. Je kon de bevrijding op de gezichten van de dirigenten zien.

Na de pauze begon Symfonie Orkest Eindhoven met het Allegretto van Ludwig van Beethoven. Een stuk dat voor velen bekend is. Heerlijk om naar te luisteren en het “Leitmotiv” te ontdekken. Na de toespraak van nog een veteraan mochten wij weer aan de slag. We zongen ditmaal Song of Peace van Jean Sibelius. Het geeft toch een ander dimensie aan een lied als het a capella gezongen wordt. Zowel voor de zangers als voor het publiek geeft dan - vooral de tekst - meer diepgang. Niets ten kwade van onze vaste pianist Marjan Fey overigens, want het is heerlijk zoals zij ons in de begeleiding aanvoelt.

Nadat ”de dag was verschenen was” door het zingen van Der Tag Erscheint (van Wagner) kwamen de Five Mystical Songs van Vaughan Williams aan bod. Deze heeft La Bonne, ingeleid door bariton Stefan Astakhov goed voor het voetlicht gebracht. We hebben de inzetten goed gevonden. Misschien was het wel goed dat we na het lange applaus het vijfde deel van Five Mystical Songs nog een keer als toegift gezongen hebben, want toen ging het nog beter. Na afloop kwamen er in foyer veel lovende woorden.

We kunnen terugkijken op een geslaagd concert. Na een jaar van hard ploeteren kunnen we ons met nieuwe energie gaan voorbereiden op een Kerstconcert.

Tags: Concertverslag, Bevrijding

gelogo.png

Culturele ANBI

La Bonne heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In verband hiermede zijn op deze pagina de gegevens van de vereniging te vinden, die in het kader van de ANBI-voorwaarden op de website moeten worden gepubliceerd, althans voorzover die gegevens niet zijn vermeld op andere pagina's van de website.

Bankrekeningnummer (gewijzigd!): NL51 RABO 0327 0515 15 t.n.v. Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance. Kamer van Koophandel nummer: 40236230. ANBI (RSIN 003706709)

Contact

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance

Secretariaat
Petrus Dondersstraat 49
5613 LR Eindhoven

secretariaat@labonneesperance.nl

Bankrekening: NL51 RABO 0327 0515 15 (gewijzigd!)
KVK: 40236230

ANBI (RSIN 003706709)

Our website is protected by DMC Firewall!